torsdag den 29. august 2013

Første skole uge på Hogeschool Leiden

Så er første skole uge "over stået", det er længe siden jeg har været SÅ træt. Nye mennesker, ny skole, nyt sted at bo, og ikke mindst et andet sprog at tale og blive undervist på.
Ugen har været meget lærerig, og har givet et godt billede på, hvad vores tid i Kenya kommer til, at indeholde.
Onsdag fik vi præsenteret vores projekt som vi kommer til, at køre i Kenya. Projektet foregår i byen Kisumu, som er en relativ stor by, med 400.000 indbyggere. Projektet hedder "children left behind", og går ud på.
  • Uddannelse, give børn muligheden for at få en bedre fremtid.
  • Give dem et måltid imens de er i skole. Mange af børnene lever i ekstrem fattigdom, hvilke vil sige at de lever for under 1 $ om dagen. Hvis børnene er sultne i skolen, er deres koncentration ikke god.
  • Sørge for, at læreren på skolen hele tiden får ny viden, og at de forbedre sig.
  • Informere ungdommen, gennem information omkring HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme.
  • "my book buddy", projektet er helt nyt på skolerne, og vi kommer til at være ambassadør og starte projektet op. Projektet går ud på, at sørge for eleverne har bøger at læse i, kort sagt er det et "mini" bibliotek, og vi kommer til at stå som ansvarlige for at uddanne lærerne i hvordan systemet skal foregå, og ikke mindst indkøb af bøgerne.
  • Women Club, en klub hvor byens kvinder kan komme, snakke og stille spørgsmål vedrørende alt.
Kort beskrevet er det hvad vi skal gøre, imens vi er i Kenya. Derudover skal vi selv komme med en problemstilling, som vi vil arbejde på for, at forbedre skolerne. Vi har fået rimelig frie tøjler, og vores kontaktperson siger, at hvad vi har lyst til at gøre, er der stort set mulighed for. Jeg personligt, kunne rigtig godt tænke mig at starte et fodboldhold for piger, da jeg ved på nuværende tidspunkt kun er et drengehold.
Vores undervisning på skolen, omhandler meget omkring det vi skal ned at arbejde med, og ikke mindst hvordan vi skal forberede os.
Men nu er det weekend, og jeg ser fremtid, at se Leiden fra en anden side en skolen. Lørdag skal jeg sammen med min Kenya gruppe ud, at fejre jeg har fødselsdag søndag. Derudover har skolens pige fodboldhold problemer med, at stille hold til deres kamp søndag, så jeg har lovet at hjælpe dem, det skal nok blive interessant :)

Hilsen Kirstine

søndag den 25. august 2013

Så langt, så godt :)

Fredag var en lang dag, som den fattige studerende jeg er, havde jeg købt den billigste flybillet til Amsterdam, meen det resulterede i en mellem landing i Oslo, og en vente tid på 3 timer i Oslo lufthavn, så spændende er den lufthavn altså heller ikke. Heldigvis rejste jeg sammen med Simon, som er den anden danske studerende der skal starte på Global Awareness. Vi landede i Amsterdam 21.00, hvor jeg blev hentet af min "budy", Yvonne som er studerende på samme skole som jeg skal gå på.
Lørdag kørte hun mig til min værtsfamilie, det var kun deres søn Gerben der var hjemme, Germeicke, Peter og deres datter kom først hjem om natten fra ferie.

Lørdag aften mødtes jeg med Elise og Maarte, som er to af de hollandske piger jeg skal til Kenya sammen med. De viste mig lidt af Leiden, som er en ret stor by. De fortalte lidt om hvad jeg skal opleve i Holland, og det eneste de kan komme i tanke om er Amsterdam, så mon ikke en af weekenderne går med at besøge den.

I dag er det søndag, og jeg er spændt på at starte i skole i morgen, og ikke mindst møde de andre studerende.

Som i kan se er mit værelse ikke ret stort, og senere i dag kommer der en anden studerende Rebekka (hun er fra Sverige), som jeg skal bo sammen med, det bliver lidt spændende.

Indtil videre er en af de største kultur forskelle jeg har mødt, med hensyn til skolesystemet, at vi i Danmark er meget forkælet. Hvis du er hjemmeboende i Holland, får du 99 euro af staten hver måned, og er du udeboende er det 250 euro.. så jeg tror ikke vi har noget at klage over, de var lige ved at falde bagover da jeg fortalt hvor meget man som dansk studerende modtager fra staten.

Ellers har jeg det rigtig godt, værtsfamilien har taget rigtig godt imod mig...

Kirstine

tirsdag den 6. august 2013

Information omkring bloggen og studieopholdet :)

Denne blog er, for alle som har lyst til, at følge mit studieophold de næste 6 måneder, familie, venner og lærer. Mit studieophold kommer til, at foregå i Holland og Kenya.

Jeg rejser den 23 august mod Holland, hvor jeg skal bo i Leiden og gå på byens universitet. Jeg skal bo hos en af lærerne fra skolen, og hendes familie.

På universitetet forbereder skoleforløbet, os til den kultur omvæltning vi skal ned og møde i Kenya. Derudover skal jeg sammen med mine klassekammer starte et projekt op, hvor vi skal til Kenya og undervise forældreløse børn i byen Kisumu.

Vi rejser mod Kenya 2 oktober. Jeg skal rejse sammen med 3 hollandske piger, hvor to af dem læser til lærer, og den sidste pige læser til socialrådgiver. Her møder jeg allerede en anden kultur end hvad jeg er vant til i mit eget studie, de to lærerstuderende kan b.la. fortælle, at i Holland læser man ikke linjefag som vi gør på VIA College i Silkeborg, de bliver uddannede i alle fag som eleverne har i folkeskolen. I forhold til dem har jeg ikke ret mange fag, da jeg som færdig uddannet lærer har matematik og idræt som linjefag.
Jeg er sikker på det hele bliver spændende, og ikke mindst en udfordring. Dog skulle det i sidste ende gerne give en masse, som jeg kan bruge i min uddannelse, og i mit videre arbejde som lærer.

Der vil løbende blive lagt billeder og informationer op vedrørende projektet, og det arbejde vi kommer til at udføre, og ikke mindst alt det jeg kommer til, at opleve i de 6 måneder studieopholdets længde er.
Jeg glæder mig helt vildt til, at komme af sted, og ikke mindst give børn mulighed for, at få en uddannelse.

Hilsen Kirstine